O nama

Razvojno savetovalište “Mala škola” zvanično je otpočelo sa radom u oktobru 2011 godine.

Nalazimo se na Limanu 3, u Balzakovoj ulici br. 13. u prijatnom ambijentu, prilagođenom deci gde sprovodimo individualne i grupne tretmane.

U cilju prevencije, blagovremenog detektovanja, kao i sprovodjenja tretmana, razvojno savetovalište čini tim stručnjaka koji se dug niz godina bave decom.

Naš tim čine spec. psihologije, psiholog i dugogodišnji savetnik u psihoterapiji, sertifikovani trener neurofidbeka, M.Sc. defektolog-oligofrenolog, dipl. defektolog-logoped, M.Sc. defektolog-tiflolog, defektolog-somatoped, defektolod-surdoaudiolog kao i stručnjaci iz drugih oblasti.

Kada se roditelji nađu pred razvojnim problemom koji ima njihovo dete, naš tim, detaljnom procenom, adekvatnim tretmanom i stručnim savetovanjem pruža pomoć kako detetu, tako i roditeljima.

Ono što uvek ističemo kao izuzetno značajno, jeste na vreme detektovati problem. Ukoliko je dijagnoza na vreme doneta, tretman donosi mnogo brže i vidljivije rezultate. U većini slučajeva, najbolji dijagnostičar deteta, jeste upravo njegov roditelj, koji ga najbolje poznaje.

Ukoliko primetite bilo kakva odstupanja Vašeg deteta od razvojnih normi, ukoliko vidite da se loše adaptira medju grupom svojih vršnjaka, ukoliko mu govor u odredjenom uzrastu još uvek nije dovoljno razvijen, obratite se stručnjaku, jer ćete tako na najbolji način pomoći svom detetu.

Roditelji takođe mogu psihološke probleme u razvoju svoje dece pogrešno protumačiti kao odraz pogrešnih uverenja ili stavova (lenjost, tvrdoglavost, bezobrazluk…), tako da i ukoliko Vam sredina skrene pažnju da se Vaše dete po nečemu “razlikuje” od druge dece, potražite pomoć na vreme.

Rad sa decom podrazumeva i rad sa roditeljima, tako da u našem savetovalištu, roditeljima dajemo smernice, objašnjavamo o kakvom se problemu radi, pomažemo mu da se adaptira na postojeću situaciju, učimo ga kako na najbolji način da pomogne svom detetu.
Često se roditelji plaše i osećaju  bespomoćno. Savetovanjem roditelja, iniciramo njihovo aktivno učešće kako bi na adekvatan način pomogli svom detetu.